E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Dermatologie - Masterclass

Event

Titel:
Dermatologie - Masterclass
Wanneer:
wo, 12 juni 2019
Locatie:
,
Categorie:
Bij- en nascholing

Omschrijving

Masterclass voor verpleegkundig specialist, physician assistant, wondverpleegkundige, wondconsulent en iedereen die werkzaam is op het gebied van wondzorg.


Wanneer:
Tijd:
Kosten:
Waar:
Accreditatie:
Inschrijven:

Woensdag 12 juni 2019
16.00 - 20.30 uur
Euro 135,- incl. BTW
Volgt
Is aangevraagd bij V&V Kwaliteitsregister en Register VS
Klik op de "INSCHRIJVEN" button 
 

De onderwerpen dat wij tijdens deze Masterclass Dermatologie behandelen zijn;

- Diagnostiek van handeczeem
- Behandeling van handeczeem

Elk deel van de Masterclass duurt anderhalf uur. Tijdens het eerste deel krijgt u eerst een theoretische onderbouwing gevolgd door een praktisch tweede deel. Door casuistiekbespreking en de inbreng van praktijkervaring van de deelnemers hebben deze Masterclasses een interactief karakter.

Programma  
16.00 Ontvangst met koffie en thee
16.30 Opening en welkom
16.45 Diagnostiek van handeczeem
Handeczeem is een veelvoorkomende aandoening. Met een gerichte anamnese en lichamelijk onderzoek is het mogelijk onderscheid te maken tussen de verschillende vormen van handeczeem. Het is belangrijk snel de juiste diagnose te stellen en snel een adequate behandeling in te stellen omdat dit voorkomt dat handeczeem chronisch wordt. Bij twijfel over de etiologie is het verstandig om aanvullend onderzoek in de vorm patch-testen uit te voeren. De eerste stap in de behandeling is het voorschrijven van lokale corticosteroïden en emolliёntia. Afhankelijk van het subtype kunnen daar nog praktische maatregelen bij komen, om zo de oorzakelijke factor aan te pakken.
Het eerste deel van de masterclass gaat over de diagnostiek van handeczeem. Een goede diagnose begint met een goede anamnese. Hoe stel je een adequate anamnese om risicofactoren voor en de oorzaken van handeczeem te ontdekken? Wat zijn de exogene en de endogene factoren die handeczeem beïnvloeden? Zoals een goede TomTom u op weg helpt, zo helpt een goede vragenlijst u naar de differentiaal diagnose.
Welke subtypen van handeczeem zijn er? Wanneer zijn patch-testen nodig? Hoe onderscheid je handeczeem van andere handaandoeningen? Welke beroepen zijn risico-beroepen voor handeczeem en hoe help je werkverzuim te voorkomen?
18.15 Luxe buffet
18.15 Behandeling van handeczeem
Het tweede deel van de masterclass gaat over de behandeling van handeczeem. Veel patiënten met handeczeem komen in eerste instantie met hun klachten bij de huisarts. In de meeste gevallen start de huisarts met lokale therapie om de epidermale barrière te herstellen en de ontstekingsreactie te onderdrukken. Voor patiënten met een milde tot matige vorm van handeczeem is deze behandeling vaak afdoende. Er blijft een patiënten groep over bij wie het handeczeem ernstiger is en chronisch wordt. Deze patiënten worden verwezen naar de tweede lijn. De dermatoloog heeft een uitgebreider therapeutisch arsenaal om deze categorie patiënten te behandelen. In de workshop worden de verschillende farmacologische middelen voor de behandeling van handeczeem besproken. Wanneer wordt welk medicijn gebruikt? De farmacologie en de effectiviteit van de afzonderlijke farmacologische middelen worden besproken. Daarnaast komt het niet-farmacologisch management van handeczeem aan bod. Hoe ondersteun en begeleid je de patiënt met handeczeem?
20.30 Einde
Betaling
Uw betaling kunt u doen op: NL42ABNA0424392070 o.v.v. uw naam en MCD0619 
t.n.v. Timm, Timm en Timm te Krimpen aan den IJssel.
Na ontvangst van uw betaling sturen wij u een bevestiging die ook te gebruiken is om uw kosten te declareren.

Annuleren
U kunt schriftelijk tot 29 mei 2019 – 17.00 uur kosteloos uw deelname annuleren. Annuleert u in de week voorafgaand aan de bijeenkomst, dan worden u de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Wel is het mogelijk om kosteloos een collega in uw plaats te laten deelnemen.

Deze Masterclass Dermatologie worden u aangeboden door: 

Timm, Timm & Timm

Congres- en evenementenorganisatie
Graafkade 10
2926 PX Krimpen aan den IJssel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.Timmx3.nl

 


Locatie

Locatie:
volgt