E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Dermatologie - Masterclass

Event

Titel:
Dermatologie - Masterclass
Wanneer:
wo, 11 september 2019
Locatie:
,
Categorie:
Bij- en nascholing

Omschrijving

Masterclass voor verpleegkundig specialist, physician assistant, wondverpleegkundige, wondconsulent en iedereen die werkzaam is op het gebied van wondzorg.


Wanneer:
Tijd:
Kosten:
Waar:
Accreditatie:
Inschrijven:

Woensdag 11 september 2019
16.00 - 20.30 uur
Euro 135,- incl. BTW
Volgt
Is aangevraagd bij V&V Kwaliteitsregister en Register VS
Klik op de "INSCHRIJVEN" button 
 

De onderwerpen dat wij tijdens deze Masterclass Dermatologie behandelen zijn;

Oncologische wonden en oncologische ulcera
-  Werking en de bijwerking van chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie

Elk deel van de Masterclass duurt anderhalf uur. Tijdens het eerste deel krijgt u eerst een theoretische onderbouwing gevolgd door een praktisch tweede deel. Door casuistiekbespreking en de inbreng van praktijkervaring van de deelnemers hebben deze Masterclasses een interactief karakter.

Programma  
16.00 Ontvangst met koffie en thee
16.30 Opening en welkom
16.45 Werking en de bijwerking van chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie
Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij, van wie twee derde de ziekte overleeft. Kanker is een ziekte waarbij cellen ongebreideld groeien. In deze masterclass krijgt u meer inzicht over het werkingsmechanisme van een aantal veel gebruikte therapieën en waarom deze aan de huid, de haren en de nagels bijwerkingen geven. U krijgt ook handvaten hoe u ermee in uw dagelijkse praktijk om moet gaan en hoe u een rol in de zorg voor deze patiënten op kan nemen. In de vorige eeuw werd kanker grotendeels behandeld met chirurgie, chemotherapie en/of radiotherapie.
In dit deel van de masterclass krijgt u informatie over werking en de bijwerking van chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie. U krijgt een overzicht over de bijwerkingen op de huid, de haren en de nagels. U krijgt inzicht in hoe deze bijwerkingen voorkomen en behandeld kunnen worden.
18.15 Luxe buffet
19.00 Oncologische wonden en oncologische ulcera
In dit deel van de masterclass worden oncologische wonden en oncologische ulcera behandeld. Chirurgisch verwijderen van een kanker gaat niet altijd zonder gevolgen voor de huid. Dan ontstaan er oncologische wonden. In deze lezing krijgt u inzichten in het functioneren van de huid en het ontstaan van oncologische wonden. In principe zijn deze wonden ontstaan in gezond weefsel en kunnen deze genezen. Oncologische ulcera ontstaan als er kwaadaardig weefsel in de huid destructie veroorzaakt. Dit kan door het ontstaan van tumoren in de huid zelf, door metastasering van tumoren elders in het lichaam naar de huid of door doorgroei van een tumor door de huid. Deze aandoening bestaat uit kwaadaardig weefsel en heeft geen genezingstendens. Dit zal grote gevolgen hebben voor de patiënt. U krijgt in deze lezing inzicht in de soorten oncologische ulcera, de gevolgen en de aanpak. Ook de psychosociale aspecten komen aan bod.
20.30 Einde
Betaling
Uw betaling kunt u doen op: NL42ABNA0424392070 o.v.v. uw naam en MCD0919 
t.n.v. Timm, Timm en Timm te Krimpen aan den IJssel.
Na ontvangst van uw betaling sturen wij u een bevestiging die ook te gebruiken is om uw kosten te declareren.

Annuleren
U kunt schriftelijk tot 28 augustus2019 – 17.00 uur kosteloos uw deelname annuleren. Annuleert u in de week voorafgaand aan de bijeenkomst, dan worden u de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Wel is het mogelijk om kosteloos een collega in uw plaats te laten deelnemen.

Deze Masterclass Dermatologie worden u aangeboden door: 

Timm, Timm & Timm

Congres- en evenementenorganisatie
Graafkade 10
2926 PX Krimpen aan den IJssel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.Timmx3.nl

 


Locatie

Locatie:
volgt