E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Dermatologie - Masterclass

Event

Titel:
Dermatologie - Masterclass
Wanneer:
wo, 6 november 2019
Locatie:
,
Categorie:
Bij- en nascholing

Omschrijving

Masterclass voor verpleegkundig specialist, physician assistant, wondverpleegkundige, wondconsulent en iedereen die werkzaam is op het gebied van wondzorg.


Wanneer:
Tijd:
Kosten:
Waar:
Accreditatie:
Inschrijven:

Woensdag 6 november 2019
16.00 - 20.30 uur
Euro 135,- incl. BTW
Volgt
Is aangevraagd bij V&V Kwaliteitsregister en Register VS
Klik op de "INSCHRIJVEN" button 
 

De onderwerpen die mw. dr. A. (Annemie) Galimont, dermatoloogtijdens deze Masterclass Dermatologie behandelt zijn:

- Farmacologie over dermatica
- Hoe zet je een medicatie spreekuur op?

Elk deel van de masterclass duurt anderhalf uur. Tijdens het eerste deel krijgt u eerst een theoretische onderbouwing gevolgd door een praktisch tweede deel. Door casuistiekbespreking en de inbreng van praktijkervaring van de deelnemers hebben deze masterclasses een interactief karakter.

Programma  
16.00 Ontvangst met koffie en thee
16.30 Opening en welkom
16.45 Farmacologie over dermatica
De dermatoloog heeft een uitgebreid therapeutisch arsenaal, niet alleen lokale middelen maar ook systemische medicaties worden gebruikt bij de behandeling van dermatosen. Denk hierbij aan acne, psoriasis, eczeem en verhoorningsstoornissen In deze masterclass worden de meest gebruikte farmacologische middelen besproken zoals, isotretinoïne, alitretinoïne, acitretin, fumaarzuur, methotrexaat, ciclosporine, azathioprine, MMF (mycophenolate mofetil) en prednison. Wanneer wordt welk medicijn gebruikt? De farmacologie en de effectiviteit van de afzonderlijke farmacologische middelen worden besproken, wat is het werkingsmechanisme en wat zijn de bijwerkingen? Wat zijn de contra-indicaties? Welke controles zijn nodig? Hoe ondersteun en begeleid je de patiënt die systemische medicatie gebruikt? Het eerste deel van de masterclass gaat over farmacologie. De achtergrondinformatie over de werking en de bijwerking van de geneesmiddelen wordt besproken. De gebruikte protocollen en folders worden op voorhand ter hand gesteld en besproken.
18.15 Luxe buffet
18.15 Hoe zet je een medicatie spreekuur op?
Het dit deel van de masterclass is hands-on training waarbij in de praktijk geoefend wordt. Hoe zet je een medicatiespreekuur op? Welke informatie verstrek je aan de patiënt en hoe plan je de vervolgafspraken en de vervolgonderzoeken. Ze hebben beschikking over alle relevante protocollen en het benodigde informatiemateriaal zodat ze gelijk in de praktijk aan de slag kunnen. Hoe zorg voor een goede verslaglegging, o.a. in de vorm van een adequaat verslag en correspondentie?
20.30 Einde
Betaling
Uw betaling kunt u doen op: NL42ABNA0424392070 o.v.v. uw naam en MCD1119 
t.n.v. Timm, Timm en Timm te Krimpen aan den IJssel.
Na ontvangst van uw betaling sturen wij u een bevestiging die ook te gebruiken is om uw kosten te declareren.

Annuleren
U kunt schriftelijk tot 23 oktober 2019 – 17.00 uur kosteloos uw deelname annuleren. Annuleert u in de week voorafgaand aan de bijeenkomst, dan worden u de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Wel is het mogelijk om kosteloos een collega in uw plaats te laten deelnemen.

Deze Masterclass Dermatologie worden u aangeboden door: 

Timm, Timm & Timm

Congres- en evenementenorganisatie
Graafkade 10
2926 PX Krimpen aan den IJssel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.Timmx3.nl

 


Locatie

Locatie:
volgt