E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Masterclass debridement

Event

Titel:
Masterclass debridement
Wanneer:
wo, 24 juni 2020
Locatie:
BCN Zwolle - Zwolle,
Categorie:
Bij- en nascholing

Omschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Masterclass voor verpleegkundig specialist, physician assistant, wondverpleegkundige,
wondconsulent en iedereen die werkzaam is op het gebied van wondzorg.

Wanneer:
Tijd:
Kosten:
Waar:
Accreditatie:
Inschrijven:
Woensdag 24 juni 2020
16.00 - 20.30 uur
Euro 135,- incl. BTW
BCN, Lübeckplein 21, 8017 JZ Zwolle
3 punten bij V&V Kwaliteitsregister en Register VS
Klik op de "INSCHRIJVEN" button 
 

De onderwerpen die Dhr. M. (Marco) Warbout, wondconsulent en Mw. K. (Karin) Timm, verpleegkundig specialist tijdens deze Masterclass debridement behandelen zijn:

- wondbedpreparatie in relatie tot het TIME-model
- juridische aspecten van debridement en praktijk.

Tijdens het eerste deel wordt de theoretische onderbouwing gepresenteerd, gevolgd door een praktisch tweede deel. Door casuïstiekbespreking en de inbreng van praktijkervaring van de deelnemers hebben deze masterclasses een interactief karakter.

Programma  
16.00 Ontvangst met koffie en thee
16.30 Opening en welkom
16.45 Wondbedpreparatie in theorie
In deze masterclass komt met name het model wondbedpreparatie aan bod in relatie tot het TIME-model. Het TIME-model is niet geheel volledig; we zullen toegevoegde waarde moeten geven aan de cellulaire en de biologische balans van complexe wonden. Als onderliggende literatuur maken we gebruik van het EWMA-position document uit 2013. Hoe denken we nu over wondbedpreparatie, waar signaleren we tekortkomingen en wat zinvolle interventies? We behandelen tijdens de Masterclass de anatomie/ fysiologie van het lichaam in relatie tot wondbedpreparatie, zoals de locatie van de belangrijkste bloedvaten. Wat zijn de diverse weefseltypes die je tegen kunt komen in complexe wonden en hoe herken je die? Wat zijn interventies om tot een weloverwogen keuze te komen om de juiste manier van wondbedpreparatie toe te passen?

Maken we gebruik van honing, allerlei desinfecterende spoelvloeistoffen of gaan we wat meer naar de mechanische visie op cellulaire en biologische balans kijken? Zoals het gebruik van maden en een scherp debridement? Tevens koppelen we daar vaardigheidstraining aan die je de beginselen bijbrengt van het scherp debridement. Welke materialen je nodig hebt en wat zijn eventueel kwalitatieve en kwantitatieve normen. Maar vooral ook wanneer zou je juist geen mechanisch debridement uit moeten voeren.

18.15 Luxe buffet
19.00 Juridische aspecten van scherp debridement en praktijk
In het tweede deel besteden we aandacht aan de juridische aspecten van debridement. Wat zegt de wet BIG over deze voorbehouden handeling en wat betekent een bevoegdheid voor het toepassen van dergelijke interventies? Kan het thuis, of is het beter om het juist niet thuis te doen? Zijn er al protocollen en zo ja, (hoe) kun je die implementeren? Uiteraard mag je als deelnemer ook het geleerde toepassen in praktijk tijdens dit tweede deel.
20.30 Einde
Betaling
Je betaling ontvangen we graag op: NL42ABNA0424392070 o.v.v. je naam en MCD2006
t.n.v. Timm, Timm en Timm te Krimpen aan den IJssel.
Na ontvangst van de betaling sturen we je een bevestiging die ook te gebruiken is om je kosten te kunnen declareren.

Annuleren
Je kunt schriftelijk tot 10 juni 2020 – 17.00 uur kosteloos je deelname annuleren. Annuleer je in de week voorafgaand aan de Masterclass, dan worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Wel is het mogelijk om kosteloos een collega in jouw plaats te laten deelnemen.

Deze Masterclass debridement word je aangeboden door: 

Timm, Timm & Timm

Congres- en evenementenorganisatie
Graafkade 10
2926 PX Krimpen aan den IJssel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.Timmx3.nl

 


Locatie

Locatie:
BCN Zwolle - Website
Street:
Lübeckplein 21
ZIP:
8017 JZ
City:
Zwolle
Country:
Netherlands